Székhely:
4921 Tivadar
Petőfi u. 18.

Postacím:
4921 Tivadar
Petőfi u. 18.

Ügyvezető Igazgató:
Madai Géza

Tel: +36 30 219 5973
 
E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
 
Facebook:
 
Szemétgyűjtó verseny a Túr mentén

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által támogatott „Komplex térségfejlesztési program: a Túr-folyó menti kistelepülések felzárkóztatását végző idegenforgalmi és tájvédő rehabiltiáció” című program keretében került megrendezésre március 10.-én a szemétgyűjtési verseny a Túr-folyó mentén. A program fő szervezője a Bio-Szil Kht. volt, s partnerként segítette munkáját a FETIKÖVIZIG, és Túristvándi Község Önkormányzat.  

Az előre meghirdetett versenyre 9 csapat nevezett a kistérség általános iskoláiból (Túristvándi, Szatmárcseke, Tiszakóród, Kölcse és Cégénydányád). A csapatok 6 főből, egy kísérő pedagógusból, és a vízügy munkatársaiból álltak.

A csapatok elnevezése:

Tavirózsa

Kockás liliom

Batkamanók

Biokukacok

Kóródi sárkányok

Milotai cicák

Tündérsziget

Szeméttúra

Csekei Zöld Béka

 

 Reggel 9 órakor volt a gyülekező Túristvándi polgármesteri hivatal dísztermében, mert sajnos az esőzések miatt a korábban meghirdetett területre a nagy sár miatt nem lehetett rá menni. Ettől függetlenül a gyerekek nagy izgalommal várták az eseményeket. Miután mindenki megérkezett, Marjai Miklós a Bio-Szil Kht. ügyvezető igazgatója ünnepélyesen megnyitotta a versenyt, melyhez csatlakozott Lakatosné Sira Magdolna, Túristvándi polgármesterasszonya is.

A regisztráció után a csapatok között sorsolással dőlt el, hogy ki melyik területen szedi a szemetet. A megfelelő védőfelszerelés kiosztása után következett a csapatok helyszínre szállítása, melyben a szatmárcsekei önkormányzat iskolabusza segített. 

A szemétgyűjtésre 3 óra állt a csapatok rendelkezésére. Az összegyűjtött szemetet felmatricázott zsákokba rakták a csapatok, melyeket a FETIKÖVIZIG munkatársai folyamatosan szállítottak el

A megadott idő lejárta után a csapatokat visszaszállították a hivatalhoz, ahol bográcsban készült
babgulyás várta az éhes résztvevőket. A finom táji jellegű étel után a nap legizgalmasabb
feladata következett, az összegyűjtött szemét megmérése. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy milyen rövid idő alatt is hatalmas eredményt lehet elérni. A kilenc csapatnak összesen 1993 kg, (2 t) hulladékot sikerült begyűjteni. 


A mérlegelés után a zsűri visszavonult, s megszülettek a helyezések is. Kétféleképpen mérték az eredményt. Az egyik szempont az volt, hogy tömegre melyik csapat szedte a legtöbbet. Ők a következők voltak:  

Az első helyezet a Kockás liliom nevű csapat ( Kölcse ÁMK) lett, 355 kg-al.

A második helyezet Tündérsziget nevű csapat (Tiszakóród Ált. Iskola) lett, 318 kg-al.

A harmadik helyezet Csekei Zöld Béka (Szatmárcseke Ált. Iskola) lett, 303 kg-al. 

Az első három helyezett ajándékcsomagban és elismerő oklevélben részesült. A többi csapat szintén a részvételért elismerő oklevelet kapott, valamint gyümölcsöt. 

A másik értékelési szempont a zsákok darabszáma volt, s ők a FETIKÖVIZIG munkatársaitól különdíjat vehettek át. 

Csekei Zöld Béka -40 db zsákot szedtek

Batkamanók-36 db zsákot szedtek

Tavirózsa-25 db zsákot szedtek

 

Az eredményhirdetés után a Bio-Szil Kht. ügyvezető igazgatója összefoglalta a napot, megköszönve a csapatok, az önkormányzat, valamint a FETIKÖVIZIG áhítatos munkáját.